Дайджест новин за грудень

Декілька продуктів, які ви маєте їсти взимку

Зимова погода впливає не лише на ваш гардероб і рахунки за опалення: з настанням холодів змінюється обмін речовин і навіть переваги в їжі! Наприклад, під час сильних морозів ми починаємо їсти більш калорійну їжу, і це можна пояснити - більше енергії витрачається на обігрів тіла. Однак їжа повинна залишатися здоровою, і є кілька продуктів, які обов'язково повинні входити до вашого «зимового раціону».

Вівсянка – забезпечує організм поживними речовинами, які необхідні в зимовий період. Вона містить багато цинку, важливого для правильного функціонування імунної системи, і розчинної клітковини, що впливає на роботу серця.

Суп - відмінна їжа для зими, якщо ви готуєте його на овочевому, курячому бульйоні або на воді. Покладіть до супу овочі, боби або крупу і насолоджуйтеся смачною та корисною стравою.

Рол з тунцем або лососем не зашкодить фігурі, а навпаки - стане для вас прекрасним джерелом вітаміну D. Взимку, коли ви мало перебуваєте на сонці, цей вітамін, важливий для кісток, необхідно отримувати з їжею. Дефіцит вітаміну D пов'язаний з порушенням росту, ослабленням кісток і навіть ризиком серцевих захворювань.

Броколі і цвітна капуста містять багато вітаміну С, який підвищує імунітет. Якщо ви не можете знайти свіжі овочі, не хвилюйтеся - заморожені броколі та цвітна капуста так само поживні.

http://health.yahoo.net/articles/nutrition/5-foods-you-should-eat-winter

Примітка: відмінною «зимовою» стравою стане Томатний суп з базиліком від Herbalife, що містить важливий антиоксидант лікопін та пребіотичну клітковину інулін. Крім того, суп багатий на білок і харчові волокна: 7 г білку і більше 3,5 г клітковини в одній порції для почуття ситості і підтримки нормального травлення!

Рейтинг продуктів, що насичують найбільше

Вчені з Єльського університету склали список продуктів, які сприяють швидкому насиченню і є при цьому здоровою їжею. Вживаючи їх, ви отримуєте необхідні поживні речовини і не переїдає. Адже невеликої порції достатньо для того, щоб почуття голоду полишило на кілька годин.

  • Яйця

    Дослідники Університету Сент-Луїса з'ясували, що люди, які їдять яйця на сніданок, вживають протягом дня на 330 калорій менше, ніж ті, хто їдять рогалики. Після того, як яйце перетравлюється, амінокислоти, що містяться в ньому вивільняють гормони, що пригнічують апетит.
  • Квасоляний суп

    Супи містять багато рідини і заповнюють шлунок, викликаючи почуття насичення . Крім цього, квасолевий суп, наприклад, містить багато клітковини і крохмалю, які уповільнюють вивільнення цукру в кров. Це дозволяє довше відчувати себе ситим. А якщо ви не любите суп, покладіть сочевицю, горох або інші боби до салату.
  • Йогурт

    Огляд досліджень Інституту харчування Nestle виявив, що споживання молочних білків підвищує почуття ситості , зменшує споживання їжі і зберігає рівень цукру в крові стійким.
  • Яблука

    Яблука містять пектин, який природно уповільнює травлення і сприяє почуттю насичення. При цьому споживання аналогічної кількості яблучного соку не викликає такого ж почуття ситості. Справа в тому, що аби з'їсти ціле яблуко, потрібно витратити певний час, за який мозок встигає отримати сигнал про насичення.
  • Вівсянка

    Вівсянка містить багато волокон , які мають надприродну здатністю вбирати рідину. При тепловій обробці у воді або знежиреному молоці овес потовщується , і йому потрібно більше часу , щоб пройти через травну систему. За рахунок цього ви довше відчуваєте ситість.

http://www.foxnews.com/health/2013/12/03/10-most-filling-foods-for-weight-loss

Примітка: тривалому насиченню і відмінній роботі травлення сприяє Вівсяно-Яблучний напій від Herbalife. У складі Вівсяно-Яблучного напою - 100 % натуральний комплекс високоякісних харчових волокон (клітковини), необхідних для щоденної підтримки травної системи. В одній порції менше 15 ккал, і вона забезпечує 20 % добової потреби в харчових волокнах.

Чим довше обід, тим стрункіша фігура!

Не секрет, що під час затяжних свят ми додаємо у вазі. Уникнути цього можна, якщо довше жувати їжу. Про це свідчать результати дослідження, опубліковані нещодавно в журналі Академії харчування та дієтології (США). Учасники експерименту, що витрачали більше часу на пережовування, їли менше їжі, ніж більш «квапливі» піддослідні. Як з'ясували дослідники, якщо збільшити число жувальних рухів на 50 %, то споживання їжі скорочується на 10 %.

Сприяють зниженню ваги і розмови за їжею. Фахівці відзначають, що, якщо члени сім'ї збираються разом за столом, то всі вони мають тенденцію залишатися стрункими, оскільки розмовляють. В результаті трапеза затягується, і всі її учасники їдять менше.

http://www.emaxhealth.com/11400/best-kept-secret-eating-less

Білок для контролю над апетитом

Вживання білкових продуктів на сніданок допомагає контролювати почуття голоду. Люди, які дотримуються такого режиму харчування, їдять менше, ніж ті, хто їсть на сніданок мало білку або пропускають ранковий прийом їжі. Такі дані були наведені на щорічній зустрічі Товариства боротьби з ожирінням, яка пройшла в листопаді в Атланті (США).

Як відзначили дослідники, американці зазвичай споживають достатню кількість білку, але основний прийом протеїнів припадає на вечерю. Тимчасом, сніданок, багатий на білок, значно покращує контроль апетиту і може допомогти уникнути переїдання в той самий день.

* У багатому білком сніданку міститься від 30 до 39 гр білка на порцію.

http://www.sciencedaily.com/releases/2013/11/131114102528.htm

Примітка: Ідеально підходить для сніданку Протеїновий коктейль «Формула 1» від Herbalife. Він забезпечує почуття ситості на кілька годин і містить збалансовану комбінацію необхідних поживних речовин: натуральний білок, клітковину і більше 20 вітамінів і мінералів. Одна порція забезпечує до 50% рекомендованого добового споживання вітамінів, при цьому містить мінімальну кількість жирів і всього 200 ккал (при приготуванні з 250 мл 1,5 % молока ), тому ви можете бути впевнені, що не споживаєте зайвих калорій!

Європейці споживають недостатньо вітамінів і мінералів

Жителі європейських країн, незалежно від статі і віку, вживають недостатньо таких речовин, як залізо, кальцій, цинк, вітамін В1 (тіамін), вітамін В2 ( рибофлавін), вітамін В6 і фолієва кислота.

Про це свідчать дані, отримані дослідниками Міжнародного інституту наук про життя (ILSI Europe), які проаналізували наявність 17 основних мікроелементів в раціоні жителів восьми європейських країн (Бельгії, Данії, Франції, Німеччини, Голландії, Польщі, Іспанії та Великобританії).

Експерти вважають, що причиною такого стана справ могла бути зайва увага до проблеми переїдання. Через це інші аспекти правильного харчування, і, зокрема, споживання мікронутрієнтів, виявилися «в тіні».

http://www.sciencedaily.com/releases/2013/10/131031090348.htm

Примітка: підтримувати оптимальний баланс поживних речовин у щоденному раціоні допоможе Мультивітамінний комплекс «Формула 2» від Herbalife. У його складі 22 життєво необхідних вітаміни і мінерали! Він забезпечує організм добовою нормою споживання вітаміну Е, до 100 % добової норми споживання вітамінів групи В, 50 % - вітаміну А і 33 % - йоду, міді та марганцю за 1 прийом!

Незвичні стратегії для зниження ваги

Статистика показує, що більше однієї третини дорослого населення США страждає ожирінням і майже 70 % американців мають надлишкову вагу. Вчені продовжують дискусії про втрату ваги, вибір найкращих продуктів і користь дієт, одночасно пропонуючи нескладні рецепти позбавлення від зайвих кілограмів.

Очі не бачать – серце не болить?

Вчені Корнельського університету харчових продуктів виявили, що, відсунувши цукерки на кілька метрів від себе, ви помітно зменшите їх споживання. Під час експерименту цукерки були переставлені на 6 метрів від столу, за яким сиділи учасники дослідження. Це призвело до 48 %-го зниження споживання солодощів.

Відбій

Стабільний сон сприяє стабілізації ваги. Як показали дослідження, якщо тривалість сну піддослідних змінювалася більш ніж на 90 хвилин, це призводило до відкладення жиру, особливо у нижній частині тіла. Також збільшенню маси тіла сприяють погана якість сну і сон менше ніж 6,5 або більше 8,5 годин за ніч.

Відправлення повідомлень

В рамках дослідження, проведеного в американському Університеті Д’юка, вчені спостерігали за жінками, що брали участь у програмах зі зниження ваги. Кожен день вони отримували повідомлення, що нагадували їм про необхідність інформувати про результати зниження ваги. Залежно від досягнутих результатів, учасниці експерименту отримували повідомлення з порадою та інформацією. Подібне спілкування допомагало жінкам знижувати вагу ефективніше, ніж традиційні Щоденники втрати ваги.

http://www.naturalnews.com/043128_weight_loss_obesity_diabetes.html