Дайджест новин за березень

Від чого залежить швидкість зниження ваги

Швидкість зниження ваги і кількість скинутих кілограмів залежить не лише від суми спожитих за день калорій, але й від часу прийому їжі, особливо - обіду. Таких висновків дійшла міжнародна група вчених в ході масштабного дослідження.

Результати роботи групи дослідників з бостонської лікарні Brigham and Women`s Hospital, іспанського Університету Мурсії (University of Murcia) і американського Університету Тафтса (Tufts University) опубліковані в International Journal of Obesity .

Учасників дослідження розділили на дві групи відповідно до того, в який час вони звикли обідати. Пацієнти з першої групи, які завжди обідають до 15:00, отримали назву «ранні їдці». Добровольців з другої групи, основний прийом їжі котрих відбувався після 15:00, назвали «пізніми їдцями».

Решта факторів, що впливають на швидкість зниження ваги (кількість спожитих щодня калорій, рівень витрачання енергії, рівень гормонів, а також тривалість сну) у добровольців не відрізнялися. В ході дослідження вчені встановили, що добровольці з першої групи швидше скидали вагу, ніж учасники з другої групи.

http://www.mignews.com/news/health/world/040213_201921_62329.html

Примітка: найкращим обідом для тих, хто стежить за своєю вагою, послужить Томатний суп з базиліком від Herbalife, який містить важливий антиоксидант лікопін і пребіотічну клітковину інулін. Крім того, суп багатий на білок і харчові волокна: 7 г білка і 5 г клітковини в одній порції для відчуття ситості і підтримки нормального травлення! І готується він всього за одну хвилину, що зручно і вдома, і в офісі!

П'ять способів скоротити споживання цукру

Фахівці б'ють на сполох: ми буквально «плаваємо» в цукровому сиропі. Наприклад, пересічний американець споживає більше 20 чайних ложок цукру в день понад норми! Це і той цукор, який міститься в готових продуктах, таких як печиво і цукерки, і той цукор, який ми самі додаємо в чай або каву. А між тим є п'ять простих способів знизити споживання цього продукту.

Жодних солодких напоїв!

Кола, солодкий чай, лимонад та інші напої містять цукор. Ви здивуєтеся, але всього одна банка газованої води - це близько 140 калорій, які ми отримуємо саме за рахунок цукру, що міститься в напої. Але ж для втамування спраги немає нічого краще води, до якої можна додати лимон або м'яту.

Читайте етикетки

Якщо ви бачите на етикетці продукту слова «коричневий цукор», «кукурудзяний сироп», «мальтоза», «фруктоза», «декстроза», то майте на увазі, що все це збільшує ваше споживання цукру.

Купуйте прості продукти і додайте до них цукор самі

Натуральний йогурт, молоко або вівсяні пластівці самі по собі цукру не містять. Якщо ви купите їх і додасте цукор за власним смаком, то зможете контролювати і якість продукту, і його калорійність.

Віддавайте перевагу фруктам

Що ви оберете - полуничний джем, до якого дадано цукор, або натуральну полуницю? Якщо ви стежите за своїм здоров'ям, то полуниця, безумовно, бажаніша. До того ж вона містить вітаміни, корисні волокна і антиоксиданти.

Дозволяйте собі солодощі раз або двічі на тиждень

Будемо чесними - мало хто може втриматися від того, щоб іноді не потішити себе солодким десертом. Але обмежте кількість днів у тижні, коли ви можете дозволяти собі це задоволення.

http://news.health.com/2014/02/14/5-ways-to-eat-less-sugar

Примітка: Тим, хто не може обходитися без солодкого, рекомендуються Протеїнові батончики від Herbalife. Вони не завдають шкоди фігурі і забезпечують тривале відчуття ситості. Споживання Протеїнових батончиків допомагає контролювати вагу: в ​​одному батончику міститься всього 140 ккал і при цьому 10 г натурального білку. На ваш вибір - три смаки: «Ваніль-Мигдаль», «Шоколад-Арахіс» і «Лимон».

Сніданок для стрункої фігури

Приємна новина для тих, хто не уявляє своє життя без вуглеводів і солодощів. Результати нового дослідження, проведеного в клініці Вольфсон (Ізраїль), свідчать про те, що сніданок, багатий вуглеводами і білками, сприяє зниженню ваги.

Окрім того кілограми, скинуті в результаті такого харчування, швидше за все, не повернуться. Причиною цього явища вчені вважають зниження концентрації в крові "гормону голоду" - греліну, чому сприяють вуглеводи.

Дослідження проводилося в групі з 193 чоловіків і жінок у віці 40-50 років, маса тіла яких перевищувала нормальні показники. Протягом певного періоду всі вони отримували збалансоване харчування, енергетична цінність якого становила 1600 ккал для чоловіків і 1400 ккал - для жінок. Учасників розділили на 2 підгрупи. Першій підгрупі давали на сніданок страви з низьким вмістом вуглеводів і калорійністю в 300 ккал. Члени другої підгрупи з'їдали вранці продукти, що містять багато вуглеводів і білку, наприклад, морозиво і шоколад. Енергетична цінність такого сніданку дорівнювала 600 ккал.

Всім учасникам дослідження через 16 тижнів вдалося знизити вагу. Однак члени першої підгрупи спостерігали постійне відчуття голоду. Ті, хто входив у другу підгрупу, стверджували, що вони ситі, а після завершення експерименту вони продовжували скидати вагу.

http://www.medlinks.ru/article.php?sid=56099&query=%F1%ED%E8%E6%E5%ED%E8%E5+%E2%E5%F1%E0

Примітка: Підтримувати вагу на оптимальному рівні можна за допомогою Протеїнового коктейлю «Формула 1» від Herbalife. Він містить збалансовану комбінацію необхідних поживних речовин: натуральний білок, клітковину і більше 20 вітамінів і мінералів. Одна порція забезпечує до 50% рекомендованого добового споживання вітамінів, при цьому містить мінімальну кількість жирів і всього 200 ккал (при приготуванні з 250 мл 1,5% молока), тому ви можете бути впевнені, що не споживаєте зайвих калорій!

ВООЗ виступила з новими рекомендаціями щодо цукру

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я вважають, що на цукор має припадати не більше 5-10% від всіх калорій, що надійшли до організму за день. Для дорослої людини, яка не має надмірної ваги, це близько 50 грамів на день, причому з особливою увагою слід ставитися до меду, сиропів, соків, фруктових концентратів.

Востаннє норми із цукру вводилися приблизно 10 років тому. Тепер рекомендації повинні бути адаптовані для жителів різних країн.

Як показали дослідження, сам цукор не провокує ожиріння . Але коли людина його активно споживає, наприклад, з солодкими напоями, то вона набирає вагу, оскільки солодкі продукти не дають відчуття насичення.

http://meddaily.ru/article/07mar2014/men5_10

П'ять правил вживання м'яса з користю для здоров'я

Дослідники відзначають, що надмірне споживання м'яса, особливо червоного, дає навантаження на серцево-судинну систему, а також загрожує набором ваги. У зв'язку з цим - декілька порад щодо того, як вживати м'ясо найбільш здоровим способом.

  1. Обирайте продукт найвищої якості. Дивіться, щоб м'ясо, яке ви купуєте, містило якомога менше жиру. Звичайно, воно буде коштувати дорожче, однак це вбереже вас від того, щоб купувати (і з'їдати) зайве.
  2. Купуйте пісне м'ясо.
  3. Якщо у вас є така можливість, придбайте м'ясо тих тварин, які харчувалися травою, а не зерном. Таке м'ясо містить на 25 % або навіть 50 % менше жиру.
  4. Зрізайте жир з м'яса перед тим, як ви його з'їсте.
  5. Не купуйте багато м'яса і не їжте великі порції. Спробуйте вживати м'ясо не як основну страву, а як доповнення до інших страв.
http://zeenews.india.com/news/health/healthy-eating/here-are-five-healthy-ways-to-eat-meat_27029.html

Примітка: Надмірне споживання м'яса може викликати відчуття важкості в животі. Рослинний напій на основі Алое від Herbalife допоможе швидко позбутися негативних відчуттів. Це натуральне рішення для підтримки травної системи, що забезпечує легкість і гармонію кожного дня. Напій стимулює процес травлення, надає пом'якшувальну і заспокійливу дію, а також містить ензими, мікроелементи та амінокислоти, що підтримують здоров'я травної системи.

Риб'ячий жир допомагає продовжити життя

Споживання великої кількості риби та наявність в раціоні риб'ячого жиру допомагає запобігти появі серцево-судинних захворювань. Секрет криється у високому вмісті в цих продуктах Омега-3 жирних кислот.

Ці кислоти, причому саме ті, що містяться в рибі, уповільнюють процеси формування атеросклеротичних бляшок на стінках судин, а також перешкоджають розвитку запальних процесів.

Дослідники з університету Піттсбурга (University of Pittsburgh Graduate School of Public Health) за участю вчених з Японії та колег з інших університетів США досліджували більше 300 осіб. У результаті були зроблені висновки про те, що наявність в раціоні великої кількості риби сприяє зміцненню імунітету, знижує ризик розвитку цукрового діабету II типу і кардіологічних захворювань.

http://zeenews.india.com/news/health/healthy-eating/higher-consumption-of-fish-oil-will-help-you-live-longer_26985.html

Примітка: необхідні вашому організму жирні кислоти містяться в комплексі Гербалайфлайн. Прийом капсул допомагає підтримувати серцево-судинну систему і забезпечує організм необхідними жирами. При цьому капсули не залишають післясмаку риб'ячого жиру.