Дайджест новин за липень

Регулярний сніданок зменшує ризик ожиріння

Відомо, що сніданок має багато переваг: підвищує енергію, знижує тягу переїсти опівдні і допомагає підтримувати здорову вагу. Але якщо пропустити навіть один ранковий прийом їжі на тиждень, можна збільшити ризик розвитку ожиріння і порушення обміну речовин на 20% - за даними недавнього дослідження, опублікованого в американському журналі клінічного харчування.

Дослідники з Гарвардської школи Університету охорони здоров'я аналізували звички і показники здоров'я 46289 жінок протягом шести років. Під кінець дослідження вони виявили, що жінки, які пропускали сніданок, підвищили на 20% ризик розвитку ожиріння і діабету, в порівнянні з тими, хто їв щоранку. А у працюючих жінок подібний ризик зріс більше ніж удвічі - на 54%.

Інше дослідження більше 3000 чоловіків і жінок, опубліковане в Diabetes Care, виявило, що регулярний сніданок також знижує ризик ожиріння і високого кров'яного тиску. Найкращі результати давали щоденні сніданки з низьким вмістом цукру і високим вмістом таких поживних речовин, як клітковина і білок.

Источник

Примітка: Ідеальний сніданок для тих, хто стежить за своєю вагою, - протеїновий коктейль «Формула 1» від Herbalife. Він містить збалансовану комбінацію необхідних поживних речовин: натуральний білок, клітковину і більше 20 вітамінів і мінералів. З однією порцією коктейлю «Формула 1» Ви отримуєте стільки ж білку, скільки в шматочку запеченої тріски; стільки ж вітаміну А, скільки в 100 г сиру, стільки ж вітаміну С, скільки в одному середньому апельсині, вітаміну Е - скільки в одній столовій ложці соняшникової рафінованої олії, кальцію - скільки у двох стаканчиках натурального йогурту, калію - скільки в одному банані, і магнію - скільки в 100 г свіжого шпинату. Одна порція забезпечує до 50% рекомендованого добового споживання вітамінів, при цьому містить мінімальну кількість жирів і всього 200 ккал (при приготуванні з 250 мл 1,5% молока), тому ви можете бути впевнені, що не споживаєте зайвих калорій!


Суперпродукти для здоров’я

Вчені назвали п'ять суперпродуктів, які можуть допомогти очистити організм, збалансувати склад бактерій і привести в норму кишечник.

Часник - Університет штату Вашингтон підтвердив, що часник є набагато більш ефективним, ніж фармацевтичні антибіотики в боротьбі з деякими бактеріями. Цей дивовижний продукт має антибактеріальні, противірусні та протигрибкові властивості.

Кокосовий кефір (кисломолочний продукт на основі кокосового молока) – бактерії, котрі містяться в ньому, допомагають збалансувати внутрішню екосистему, яка, у свою чергу, полегшує травлення, засвоєння поживних речовин і виведення з організму токсинів.

Квашена капуста - ферментована капуста, яка містить широкий спектр поживних речовин і пробіотики, а також заселяє кишечник корисними бактеріями.

Алое Вера - лікарська рослина, яка містить активні сполуки, котрі допомагають зняти запалення і захистити організм від зараження бактеріями. Гель Алое Вера допомагає регенерувати клітини, що має життєво важливе значення в лікуванні ушкоджень кишечника і ефективно при виразці шлунка.

Кров Дракона (Sangre de Drago) - цей екстракт кори і смоли дерева, котре росте в Південній Америці, використовується при виразковій хворобі шлунка і кишечника. Має протизапальну, протипухлинну і противірусну дію, а також сприяє загоєнню ран.

Источник

Примітка: Підтримувати організм в нормі допоможе Рослинний напій на основі Алое від Herbalife - він більш ніж на 96% складається з натурального Алое Вера, який багатий ензимами, вітамінами, мікроелементами і амінокислотами. Також у складі напою екстракт квіток ромашки, який надає пом'якшувальну і заспокійливу дію.


Ожиріння офіційно визнано хворобою

За рішенням Американської медичної асоціації, 78 млн американських дорослих і 12 млн дітей, котрі страждають ожирінням, тепер мають офіційний медичний діагноз. Провідні лікарі країни вирішили дати ожирінню новий статус, оголосивши його хворобою, яка торкається більше однієї третини дорослого населення і 17% дітей у США.

Для лікарів це значить, що діагностика і лікування ожиріння в даний час увійде в їх професійні обов'язки. Таким чином, це має мотивувати медиків первинної ланки інформувати огрядних пацієнтів про небезпеку їх захворювання, незалежно від того, що таке обговорення може бути для них некомфортним.

На підтримку рішення присвоїти ожирінню статус захворювання, Рада АМА з науки і охорони здоров'я стверджує, що широке визнання ожиріння як хвороби «може призвести до великих інвестицій з боку уряду і приватного сектору для розробок, а також дозволить відшкодувати лікування».

Источник


Корисний овес

Всім відомий овес не тільки є основою смачної і здорової їжі, але також активно використовується в медицині і косметології.

За новими дослідженнями, бета-глюкан, котрий міститься у вівсі, знижує ризик розвитку ішемічної хвороби серця. Також він допомагає знизити рівні загального і «поганого» холестерину та має здатність викликати активність серед макрофагів і нейтрофілів - лейкоцитів, які допомагають імунній системі боротися із загарбниками.

Цей універсальний продукт може бути використаний як недорогий та ефективний спосвіб догляду за вашою шкірою. В одному з досліджень з дерматології стверджується, що вівсянка відіграє важливу роль у захисті шкіри від ультрафіолетових променів.

Крім того, овес - відмінне джерело клітковини, омега-3 жирних кислот, тіаміну (вітамін B1), заліза і антиоксидантів, яких можна знайти в ньому більше 20 видів! Саме тому вівсяні продукти незамінні в здоровому харчуванні.

Источник

Примітка: У складі Вівсяно-Яблучного напою від Herbalife - 100% натуральний комплекс високоякісних харчових волокон (клітковини), необхідних для щоденної підтримки системи травлення. В одній порції Вівсяно-Яблучного напою менше 15 ккал, і вона забезпечує 20% добової потреби в харчових волокнах, що особливо важливо для тих, хто прагне контролювати свою вагу.


Смачні продукти без ризику надлишкової ваги

Білкові продукти: наприклад, йогурт і сир є відмінними джерелами енергії з низьким вмістом калорій. Пробіотичні інгредієнти в білкових продуктах допомагають підтримувати здорове травлення. Для кращого ефекту можна доповнити їх свіжими фруктами, особливо з високими антиоксидантними властивостями.

Фруктове морозиво: розтопіть темний шоколад і полийте ним шматочки банану. Помістіть фрукти на лист для випічки, поставте в морозильник і після декількох хвилин насолоджуйтеся солодкою закускою. Такі ласощі містять менше калорій, ніж звичайне морозиво.

Суміші сухофруктів і горіхів (trail mix): цю закуску можна вважати улюбленою серед туристів, велосипедистів, мандрівників. Однак це не означає, що ця їжа тільки для них! Такі продукти чудово втамовують голод і містять багато клітковини, поживних речовин і мало калорій - їх можна вживати як вдома, так і на роботі, не відчуваючи провини за з'їдене.

Заморожені фрукти: коктейлі та заморожені фрукти - ідеальний спосіб перемогти спеку. У них багато найрізноманітніших вітамінів і мало калорій!

Здорові чіпси: у магазинних чіпсах містяться небажані жири і калорії, саме тому люди уникають їх. Але що робити, якщо дуже хочеться саме такої їжі? Вихід - самостійно зробити чіпси в духовці з добірних продуктів і без зайвого жиру!

Источник

Примітка: Протеїнові батончики від Herbalife - справжні ласощі, які не тільки не зашкодить Вашій фігурі, але і допоможуть контролювати вагу! В одному Протеїновому батончику всього 140 ккал і цілих 10 г натурального білку,котрий у поєднанні з вуглеводами забезпечує швидке надходження енергії і більше тривале почуття ситості.


Фруктово-овочеве довголіття

Багато організацій охорони здоров'я в усьому світі рекомендують вживати щодня п'ять порцій фруктів і овочів. За даними великого дослідження зі Швеції, достатня кількість цих продуктів в добовому раціоні може навіть продовжити життя.

Результати дослідження засновані на даних, зібраних з досьє більш ніж 71000 шведів віком від 45 до 83 років, за котрими велися спостереження протягом 13 років. Учасники дослідження розповіли, як часто вони їли фрукти (апельсини, яблука, банани і ягоди) і овочі (морква, буряк, салат, капуста, помідори і горох). Команда вчених виявила, що люди, які вживали як мінімум одну порцію фруктів щодня, жили в середньому на 19 місяців довше, ніж ті, хто ніколи не їв фрукти. І ті, хто вживав три порції овочів на день, жили на 32 місяці довше, ніж люди, які повідомили, що не їдять овочі.

Крім того, з'ясувалося, що ті, хто їсть менше фруктів і овочів, частіше курять і, як правило, менш освічені та їдять більше червоного м'яса, молочних продуктів з високим вмістом жиру, солодощів і закусок.

Источник

Примітка: допоможе вашому довголіттю Томатний суп з базиліком від Herbalife, який містить важливий антиоксидант лікопин і пребіотичну клітковину інулін. Крім того, суп багатий білком і харчовими волокнами: 7г білку і більше 3,5 г клітковини в одній порції для почуття ситості і підтримки нормального травлення!